Maanantaina 29.5. vaihtuu kesän 2023 ruokalistaan juhannukseen 21.6. saakka.
Nähdään Lasipalatsissa!
A la carte
Alkuruokia
Graavattua lohta, kesäperunasalaattia ja tilliemulsio (L,G) 16,00 €
Gravlax, sommarpotatissallad och dillemulsion
Gravlax, summer potato salad, and dill emulsion
Härkätartar, pikkelöityä jalopenoa ja paahdettua paprikaa (L,G) 16,00 €
Oxtartar, picklad jalopeno och rostad paprika
Beef tartar, pickled jalopeno, and roasted sweet pepper
Kyssäkaalicarpaccio, cashewpähkinää ja hopeasipulia (V,G) 14,00 €
Kohlrabicarpaccio, cashewnötter och silverlök
Kohlrabi carpaccio, cashew nuts, and silver onion
Vihersalaatti ja avocadokreemiä ja kananmunakastiketta (L,G) 12,00 €/19,00 €
Grönsallad med avocadokräm och äggsås
Green salad with avocado crème, and egg dressing
Lisäksi pariloitua lohta 5,00 €/9,00 €
Med rostad lax
Add grilled salmon
Lammasvorschmack, puikulaperunapyreetä, smetanaa, suolakurkkua ja punajuurta (L,G) (sis. kalaa, inkl. fisk, incl. fish) 16,00 €/22,00
Lammvorschmack med mandelpotatismos, smetana, saltgurka och rödbeta
Lamb Vorschmack with almond potato mash, sour cream, pickled gherkin, and beetroot
Pääruokia
Kuhaa Mannerheimin tapaan: paistettua kuhafileetä, piparjuurta, paistettuja herkkusieniä ja pinaattiperunapaistosta (L) 29,50 €
Gös à la Mannerheim: stekt gösfilé med pepparrot, stekta champignoner, spenat och potatis
Pike perch à la Mannerheim: fried fillet of pike perch with horseradish, served with fried champignons, spinach, and potatoes
Savustettua siikaa, korvasienimuhennosta, parsaa ja varhaisperunaa (L,G) 32,00 €
Rökt sik, stenmurkelsås, sparris och nypotatis
Smoked whitefish, false morel sauce, asparagus, and new season potatoes
Siitakesieni-savutofukroketti sekä kukkakaalipyreetä ja pariloitua kevätkaalia (V,G) 25,00 €
Shiitakesvamp-rökttofukrokett med blomkålpuré och halstrad vårkål
Shiitake mushroom and smoked tofu croquette with cauliflower purée and grilled spring cabbage
Suomalaista häränfileetä Cafè de Paris ja parmesaaniperunaa (L,G) 32,00 €
Finskt oxfilé Café de Paris och potatis med parmesanost
Finnish beef fillet Café de Paris, served with potatoes and parmesan cheese
Jälkiruokia
Mansikkaa, marenkia ja vaniljajäätelöä (L,G) 12,00 €
Jordgubbar, maräng och vaniljglass
Strawberries, meringue, and vanilla ice cream
Suklaamoussea ja minttusorbettia (V,G) 12,00 €
Chockladmousse och mintsorbet
Chocolate mousse with mint sorbet
Amos-leivos (L,G) (tumma suklaa-kirsikka) 12,00 €
Amos bakelse, choklad-körsbär
Amos pastry, chocolate-cherry
Menut
Menu Lasipalatsi 59,00 €
Graavattua lohta, kesäperunasalaattia ja tilliemulsio (L, G)
Gravlax, sommarpotatissallad och dillemulsion
Gravlax, summer potato salad, and dill emulsion
Serra Lupini Roero Arneis
Piemonte, Italy
Arneis
12,45 € / 16 cl, 56,00 € / 75 cl
***
Suomalaista häränfileetä Cafè de Paris ja parmesaaniperunaa (L, G)
Finskt oxfilé Café de Paris och potatis med parmesanost
Finnish beef fillet Café de Paris, served with potatoes and parmesan cheese
Ciabot San Giorgio Roero Riserva
Roero DOCG Riserva, Italy
Nebbiolo
17,20 € / 16cl, 78,00 € / 75 cl
***
Mansikkaa, marenkia ja vaniljajäätelöä (L, G)
Jordgubbar, maräng och vaniljglass
Strawberries, meringue, and vanilla ice cream
Angelo Negro Birbet Brachetto
Azienda Agricola Negro Angelo e Figli di Giovanni Negro, Piemonte, Italy
Brachetto
9,50 € / 8 cl
Klassikkomenu 54,00 €
Klassisk Meny
Classic Menu
Lammasvorschmack, puikulaperunapyreetä, smetanaa, suolakurkkua ja punajuurta sis. kalaa, inkl. fisk, incl. fish (L,G)
Lammvorschmack med mandelpotatismos, smetana, saltgurka och rödbeta
Lamb Vorschmack with almond potato mash, pickled gherkin, beetroot, and sour cream
Angelo Negro Cescu Dolcetto d’Alba
DOC Dolcetto d’Alba, Italy
Dolcetto
12,25 € / 16 cl, 55,00 € / 75 cl
Sandels III, lager
6,50 € / 0,33 l
8,50 € / 0,5 l
***
Kuhaa Mannerheimin tapaan: paistettua kuhafileetä, piparjuurta, paistettuja herkkusieniä ja pinaattiperunapaistosta (L)
Gös à la Mannerheim: smörstekt gösfilé med pepparrot och stekta champignoner, spenat och potatis
Pike perch à la Mannerheim: fried fillet of pike perch with horseradish, served with fried champignons, spinach, and potatoes
Huber Grüner Veltliner
DAC Traisental, AustriaGrüner Veltliner
12,65 € / 16 cl, 57,00 € / 75 cl
***
Amos-leivos (L,G)
Amos bakelse
Amos pastry
Gran Feudo Moscatel
DO Navarra, España
8,00€ / 8 cl
Kasvismenu 48,00 €
Vegetariskmeny
Vegetarian menu
Kyssäkaalicarpaccio, cashewpähkinää ja hopeasipulia (V,G)
Kohlrabicarpaccio,cashewnötter och silverlök
Kohlrabi carpaccio, cashew nuts, and silver onion
Calvet Haut-Poitou
AOC Haut Poitou, Loire, France
Sauvignon Blanc
13,95 € / 16 cl, 63,00 € / 75 cl
***
Siitakesieni-savutofukroketti ja kukkakaalipyreetä sekä pariloitua kevätkaalia (V,G)
Shiitakesvamp-rökttofukrokett med blomkålpuré och halstrad vårkål
Shiitake mushroom and smoked tofu croquette with cauliflower purée and grilled spring cabbage
Ruhlmann-Schutz Muscat Fleur de Printemps 2021
AC Alcase, France
Moscato
13,10 € / 16cl, 59,00 € / 75 cl
***
Suklaamoussea ja minttusorbettia (V,G)
Chockladmousse och mintsorbet
Chocolate mousse with mint sorbet
Gran Feudo Moscatel
DO Navarra, España
8,00€ / 8 cl
Kaikkia annoksia saatavilla myös yksittäisinä.
Alla portioner kan även beställas separat
All dishes can be ordered separately