À la carte 3.1-28.3.2024

 

Förrätter

Sockersaltad sik, blomkål och  regnbågslaxrom (L, G)                                              16,00

Oxtartar, rostad vitlöksmajonnäs och mandel (L, G)                                                  14,00

Lammvorschmack med smetana, saltgurka och rödbeta (inkl. fisk) (L, G)            16,00/22,00

 

Huvudrätter 

Gös à la Mannerheim: smörstekt gösfilé med pepparrot, champinjoner,
stekt spenat och potatis (L)                                                                                                  31,00

Torskfilé, torskbrandade och havskräftssås (L, G)                                                          29,00

Renfilé, rökt rensmör och mandelpotatis (L, G)                                                              35,00

Bräserad lammnacke, lammkåldolme och picklad lingon (L)                                       28,00

Coulibiac på karljohansvampar, libbstickalökbuljong, och selleriäppelsallad (V)    24,00

 

Efterrätter 

Crême brulée och körsbärsorbett (L, G)                                                                    10,00

Mockababa och mjölkchokladglass (L)                                                                      10,00

Choklad och körsbärbakelse ”Amos” (V, G)                                                               12,00

 

 

 

Menyförslag

 

Klassisk Meny 55,00 €

 

Lammvorschmack med potatismos, smetana, saltgurka och rödbeta (L, G, innehåller fisk)
Angelo Negro Cescu Dolcetto d’Alba
DOC Dolcetto d’Alba, Italien
Dolcetto
12,25 € / 16 cl
55,00 € / 75 cl

Sandels III, lager
7,20 € / 0,33 l
8,50 € / 0,5 l

***

Gös à la Mannerheim: smörstekt gösfilé med pepparrot, champinjoner, stekt spenat och potatis (L)
Huber Grüner Veltliner
DAC Traisental, Österrike
12,65 € / 16 cl
57,00 € / 75 cl

***

Mockababa och mjölkchockladglass (L)
Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella
Veneto, Italien
12,65
€ / 8 cl

 

Meny Lasipalatsi 59,00 €

 

Blini, löjrom, rödlök och smetana (L)
Onorata Favorita
Piemonte, Italien
12,90 € / 16 cl
58,00 € / 75 cl

***

Renfilé, rökt rensmör och mandelpotatis (L, G)
Arnequi Reserva Tempranillo
Rioja, Spanien
13,30 € / 16 cl
60,00 € / 75 cl

***

Crême brulee och körsbärsorbet (L, G)
Angelo Negro Birbet Brachetto
Piemonte, Italien
9,80 € / 8 cl

 

Menu Amos 46,00 €

 

Blini, vegansk sashimi och ärtpesto (V)
Onorata Favorita
Piemonte, Italien
12,90 € / 16 cl
58,00 € / 75 cl

***

Coulibiac på karljohansvampar, libbsticalökbuljong, och selleriäppelsallad (V)
Famille Bougier Vouvray V Chenin Blanc
Loire, Frankrike
13,75 € / 16 cl
62,00 € / 75 cl

***

Chocklad och körsbärbakelse ”Amos” (V, G)
Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella
Veneto, Italien
12,50 € / 8 cl

 

G = Glutenfri L = Laktosfri VL = Låglaktos M = Mjölkfri V = Vegan

Fråga personalen om information angående allergiframkallande ingredienser.