Le Chat Doré

– museokahvila

Le Chat Doré – kieltolainaikainen kultaisen kissan kahvila tekee paluun Helsinkiin

Avautuessaan vuonna 1929 Le Chat Doré -kahvilaravintola oli Helsingin ainoa funktionalistinen ravintola. Nyt funkisarkkitehtuuristaan tunnettu Café Lasipalatsi tekee kunniaa jo kadonneelle funkishelmelle herättämällä kahvilan henkiin Amos Rexin uuden Birger Carlstedt: Kultainen kissa -näyttelyn yhteydessä. Rekonstruktion Carlstedtin alun perin suunnittelemasta tilasta toteuttaa Amos Rex.

Le Chat Dorén tarina päättyi ennen kuin Lasipalatsin rakennus valmistui vuonna 1936. Vaikka yhteistä historiaa kahvila-ravintoloilla ei ole, niitä yhdistää funktionalistinen muotokieli ja merkittävyys helsinkiläisessä ravintolaestetiikassa. Molempia tultiin aikoinaan hämmästelemään kauempaakin.

Kahvila on avoinna museon aukioloaikoina Birger Carlstedt -näyttelyn ajan 11.10.–12.1.2020 ja se sijaitsee museon näyttelytilassa. Le Chat Dorén alkuperäisiä kalusteita tai niiden kopioita kahvilassa ei nähdä, mutta ajan vahva värimaailma, lattiamaalaus ja valaisimet vievät 1920–1930 -lukujen tunnelmaan.

Tilaa tarjoilut ennakkoon tästä >>

Voit tilata kahvilaan tarjoilut ennakkoon yllä olevasta linkistä. Tilaukset ja muutokset viimeistään kaksi arkipäivää ennen varausta. Edellytämme vähintään kahdeksan (8) hengen tilausta tilatessa ennakkoon. Alle kahdeksan hengen seurueet voivat tilata paikan päällä. Maksu suoritetaan tilauksen yhteydessä.

Koululaisryhmät

Tarjoilut tilattavissa erikseen myyntipalvelustamme:
ravintola@ravintolalasipalatsi.fi tai puh. +358 (0)20 7424 290