Menyer

Restaurang Glaspalatset menyer bjuder på en kulinarisk resa till en värld av klassiska rätter, säsongens delikatesser och aktuella mattrender. Menyerna är idealiska för såväl affärsluncher som middagar – vare sig det rör sig om grupper, par eller att avnjutas ensam. Bekanta dig med menyerna och kom för att smaka på en eller flera rätter!

 

Menyer 2.1.-28.3.2020

 

Klassik meny 50,00 €

Lammvorschmack, ugnsbakad potatis, smetana, saltgurka och rödbeta
Vin rekommendation: Jean-Baptiste Adam les Natures Pinot Noir 14,80 / 69,00
***
Grilled pike perch à la Mannerheim: fillet of pike perch with creamed button mushrooms and horseradish
Vin rekommendation: William Fevre Petit Chablis 14,10 / 66,00
***
Choklad, hasselnöt och rödbetssorbet
Vin rekommendation: Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella 12,50

 

Lasipalatsi meny 55,00 €

Traditionell boveteblini med löjrom, rödlök och smetana
Vin rekommendation: Pauly Generations Riesling 14,80 / 69,00
***
Rostbiff av ren med råg och hjortron
Vin rekommendation: Art de Vivre Languedoc Rouge 14,80 / 69,00
***
Grapefrukt med rostad vitchoklad och avokado
Vin rekommendation: Nittnaus Beerenauslese Rose 12,50

 

Amos Anderson meny 51,00 €

Fågellever, äpple och valnöt
Vin rekommendation:: Domaines Schlumberger Gewurtztraminer 12,20 / 57,00
***
Rostad röding, äpple, fänkålsallad och cidersås
Vin rekommendation: Tommasi Lugana Le Fornaci 12,00 / 59,00
***
Choklad, hasselnöt och rödbetssorbet
Vin rekommendation: Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella 12,50 / 58,60

 

Veketarisk meny 44,00 €

Rostad jordärtskocka med tryffelyoghurt
Vin rekommendation: Pauly Generations Riesling 14,80 / 69,00
***
Gratinerad lök med linsar och rödbetssås
Vin rekommendation: Jean-Baptiste Adam les Natures Pinot Noir 14,80 / 69,00
***
Grapefrukt med rostad vitchoklad och avokado
Vin rekommendation: Nittnaus Beerenauslese Rose 12,50