Parsaviikot 12.4. – 27.5.2023 

 

Varma kevään merkki ovat Ravintola Lasipalatsin perinteiset parsaviikot!
Parsaviikot käynnistyvät 12.4.  ja jatkuvat aina 27.5. saakka.

Nähdään Lasipalatsissa!

 

Tuoretta, vastakeitettyä parsaa alku- tai pääruokana ja…

Hollandaisekastiketta (L, G) 15,00 € / 25,00 € 

Hernepestoa ja marinoitua merileväkaviaaria (V, G) 13,50 € / 23,50 € 

Käsin kuorittuja katkarapuja Skagen ja siianmätiä (L, G) 20,00 € /29,00 € 

Vasikanpaistia ja lipstikkakastiketta (L, G) 18,00 €/ 27,00 €      

Cocktail tuoreesta parsasta, lohesta ja kampasimpukasta sekä vermuttikastiketta (L, G) 17,00 € / –

 

Pääruokana  

Kevyesti savustettua lohta, parsaa ja korvasienimuhennosta (L, G) 32,00 €

Sitruunarisottoa, fenkolisalaattia ja parsaa Meunière (L, G) 26,00 €

Parsapaletti (L, saatavana gluteenittomana) 49,00 €

Parsaa sekä hollandaisekastiketta, katkarapuskagenia,
graavattua lohta, vasikanpaistia, siianmätiä, uppomunaa ja briossia  

Vegaaninen parsapaletti (V, G) 39,90 €

Parsaa sekä mustavalkosipulimajoneesia, marinoitua naurista, savutofukreemiä, merileväkaviaaria,
marinoitua sipulia, hernepestoa ja tomaattirelissiä

 

A la carte
 

Alkuruokia 

”Pelle Janzon”- vasikan paahtopaistia, uppomuna, hollandaisea, briossia ja siianmätiä (L) 18,00 € 

Sydänsalaattia, hernepestoa ja porkkala-savutofukreemiä (V, G) 13,50 € 

Lammasvorschmack ja puikulaperunapyreetä, smetanaa, suolakurkkua sekä punajuurta (L, G) 15,00 € /20,00 € 

     

Pääruokia  

Kuhaa Mannerheimin tapaan: paistettua kuhafileetä, pinaatti-varhaisperunapaistosta ja piparjuurta (L) 30,00 €  

Haudutettua ahventa, sinisimpukkakastiketta ja friteerattua varsiparsakaalia (L, G) 29,00 € 

Poronfileetä, pikkelöityä raparperia ja Peltola Blue -kroketti (L) 35,00 € 

    

Jälkiruokia 

Timjamikakkua, raparperia ja karamellijäätelöä (L) 12,00 € 

Suklaapiiras ja mansikkasorbettia (L) 12,00 € 

Paahdettua Camembert-juustoa ja kirsikkaa (L, G) 12,00 € 

Amos-leivos (L, G) 12,00 € 

   

Menut

 

Menu Lasipalatsi 59,00 €    

Cocktail tuoreesta parsasta, lohesta ja kampasimpukasta sekä vermuttikastiketta (L, G)
***
Poronfileetä, pikkelöityä raparperia ja Peltola Blue -kroketti (L)  
***
Suklaapiiras ja mansikkasorbettia (L)  

  

Klassikkomenu 54,00 €   

Lammasvorschmack ja puikulaperunapyreetä, smetanaa, suolakurkkua sekä punajuurta (L, G)
***  
Kuhaa Mannerheimin tapaan: paistettua kuhafileetä, pinaatti-varhaisperunapaistosta ja piparjuurta (L)
***  
Timjamikakkua, raparperia ja karamellijäätelöä (L) 

                                                               

Kasvismenu 46,00 €  

Sydänsalaattia, hernepestoa ja porkkala-savutofukreemiä (V, G)
*** 
Sitruunarisottoa, fenkolisalaattia ja parsaa Meunière (L, G)
***
Timjamikakkua, raparperia ja karamellijäätelöä (L) 

  

Menu Amos 56,00 € 

”Pelle Janzon”- vasikan paahtopaistia, uppomuna, hollandaisea, briossia ja siianmätiä (L)
***
Haudutettua ahventa, sinisimpukkakastiketta ja friteerattua varsiparsakaalia (L, G)
***
Amos-leivos (L, G)